slnecnica

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

dokola stále dokola

Pivnica má svoje tajomstvá. Vie o nich, a preto tam rada chodí a prehrabáva sa v starých barabizniach. V hube drží baterku aby videla čo-to v tej neskutočnej rozhavkanej tme. Tu v tejto starej krabici to predsa musí byť. Čo to vlastne hľadá? Ale staré kalendáre, ten obrázok nosí v hlave... Hej bolo to také zaujímavé prelínanie skutocnosti a sna...uprostred jazera stala dievčina vo vode a v stromoch okolitych vrcholcoch sa čneli akoby kostolné veže...pôsobivé farby tmavomodré, zamatové, nebovo a bledomodré, v silnom kontraste so zelenými vrcholkami stromov a veží...toto už predsa videla v tom kalendariku z roku....oj, keby len vedela z ktorého...celá popletená prehadzovala krabice...chvatom akoby jej to mal niekto ukradnuť prave v tejto chvíli...sebec...pošmykla sa a skĺzla z poličky, stiahla na seba vrchnú časť krabice, smiešne sa vytrela na zem, baterka jej vypadla z huby a rosypala sa tiež...náhle nastala tmavomodrá tma...tresk...tma a jej brechot taky hrozivý...fajne si narazila pritom hlavu...do kelu, to bude hrča...brechot tmy sa jej vysmieval a ona si prvý krát uvedomila, že vlastne nehľadá obrázok, že potrebovala pocítiť ten strach z tmy, bolesť v hlave, že zasa prestrelila a potrebuje oprášiť spomienky z dectva... Tu teda treba urobiť poriadok. Poriadok v pivnici a potom...Našmátrala hmatom baterku...niečo sa v nej pototo a už vôbec nesvieti. Aká úžasná je tá tma. Pomaly sa vyjasnieva...oči aj niečo vidia...

Veď toto sa jej už raz v detstve stalo, presne takto spadla a presne takto stratila orientaciu aj smer...vtedy ostala bez dychu, vtedy, v tom detstve prvý krát umrela, tiež si buchla hlavu a všetko okolo sa rozbrechalo. Vtedy jej prišli na pomoc, prihovárali sa jej hlasy starého otca, brata, počula pišťať aj starú mamu..."tá sa polámala"... "ale kieho"... "to sa len zdrúzgala a má otlčenú gebuľu"..."nič jej nie je, zasa to na nás hrá"..."herečka je to vychcaná...!"..."ešte dýcha"

nič nepochopili, polámali jej sny...déja vu...


návraty | stály odkaz

Komentáre

  1. :-(
    polámané sny sú na nič ale určite ti nepolámali krídla tak vyleť k oblohe a nájdeš tam nové a krajšie sny.
    publikované: 13.03.2007 22:24:24 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    ja som chodila nielen do pivnice, ale aj na povalu hladat...
    publikované: 13.03.2007 22:57:10 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  3. povala....
    je dobrá vec mám na ňu len dobré spomienky .....
    publikované: 13.03.2007 23:13:50 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Pekne
    Ako obvykle. Zase raz rozkvitli v dusi slnecnice po precitani tvojho clanku, dakujem;)
    publikované: 14.03.2007 17:53:11 | autor: preconie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. joj
    nedobre sa mi to pismenkovalo, nevedela som sama, co z toho bude, ale rozumiem tomu , co som a ako som... najhorsie je to opatovne umieranie a umaranie sa vo vlastnej tme hluchych brechotov...je to slaby odvar pocitov, a to ma skrie, nie vsetko sa da!
    publikované: 14.03.2007 19:07:04 | autor: slnecnica (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. :)
    krásny članok... dé ja vu mávam aj ja... :)
    publikované: 14.03.2007 21:27:01 | autor: Lili (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014