slnecnica

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

No ani napad!

kto toto vymyslel? zahradu bez skodcov?

 

Je to kruté, byť v záhrade starej mamy...mlynárikov...ani nápad, vajička z kapusty popučit, slimáky...v žiadnom pripade...tie treba utopiť v pive...pásavky zemiakové...oooo...to je spúšť, tie treba zbierať systematicky...a pravidelne, ráno večer, sviatok, piatok...krtka treba vytopiť, mravce posypat otravou...burina, tá nemá čO tu robiť...vytrhať. Ani nápad to tu nechat tak!

ooooo...toľko škodcov na jednom mieste...tu v tomto teroristickom tábore nemôžem nechať ani lienky napospas prísnemu oku starej mamy...ktovie, čo si na ne vymyslí...aj tie musia preč...

zbieram ich do škatuľky a ticho sa im prihováram, nebojte sa, vyvediem vás odtiaľto, aby ste sa nemuseli báť nebojte...to bolo radosti, keĎ na lúke som ich vytriasla do trávy. Vlastne vtedy som mala taký slobodný pocit len ja, a lienočky svojimi krehkými krídelkami ťarbavo bojovali so steblami trávy. Ten pocit slobody, volnosti som mala v tom okamihu ja, ale im to bolo jedno, kde sú...áno nápad, že by sa klepali pred prísnym pohľadom starej mamy...je to smiešne...tej som sa bála len ja! Jasné v záhrade starej mamy som prvý krat pocítila strach, strach o lienky...čo keĎ po mlynárikoch, krtkoch, mravcoch, slimákoch, pásavkaáh zemiakových pride rad aj na ne...

nepripadá do úvahy nechať ich len tak, treba ich vypustit na lúku.Tam im nič nehrozí.

Mám také chute vrátiť sa pomyslene do záhrady starej mamy a znova zachraňovať lienky. Len tak, pre pocit slobody, chcem ju okúsiť v tej detskej nefalšovanej podobe. hmmmmmmmm...sloboda...voňavá, zelená, s červenými krielkami a čiernymi botkami...presvietená teplými slnečnymi lúčmi, našuchorená vlhkým vánkom a vyšperkovaná kvapôčkami rosy.


návraty | stály odkaz

Komentáre

  1. Slnecnicka
    nesklamala. Pekne.
    publikované: 11.03.2007 14:22:19 | autor: preconie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :))
    publikované: 11.03.2007 19:28:12 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014